Gràcies per la confiança dipositada este curs en nosaltres


20160630_CARTA REGIDORA

 

Benvolgudes i benvolguts participants,

 

Arriba el mes de juny i el curs 2015/16 s’acaba. Vull, en primer lloc, agrair-vos la confiança dipositada en este projecte municipal que tantes alegries i satisfaccions ens dóna a qui el coneguem de prop.

Esperem que aquests mesos formant part d’este projecte tan necessari haja assolit les vostres expectatives i el valoreu com un procés, un camí d’aprenentatge, de creixement personal i d’obertura de portes a la participació social.

L’any ha passat en un no res. Hem començat amb prudència a recollir observacions, coneixement i pràctiques que podem assolir i també altres que podem millorar progressivament, i hem encetat una etapa que no vol altra cosa que impulsar la Universitat Popular cap allà on les persones, la ciutadania, necessita que vaja.

Este curs, hem encetat algunes activitats complementàries a les anuals amb el programa Coordenades, i hem aprovat la modificació del reglament de preus públics perquè ens impedia poder programar noves activitats i donar cabuda a més persones. Amb esta modificació ha sigut necessari actualitzar els preus públics, que no s’havien ajustat ni a l’IPC des de 1996. Heu vist que les activitats fonamentals d’aprenentatge, com Alfabetització o Cultura General només han pujat 7 euros per al conjunt de l’any. Les altres, s’han ajustat als preus públics vigents com una mesura per comprometre l’assistència i l’aprofitament de totes les places que s’ofereixen. La UP és un servei públic molt demandat, ja ho sabeu, i és important que en el transcurs del curs no es quede cap plaça per cobrir mentre hi haja una persona que necessite aprofitar-la.

Espere que el pròxim curs torneu a gaudir d’este projecte que ens fa créixer a nosaltres i ompli d’orgull a la nostra ciutat.

 

Una abraçada

 

Isabel Lozano

Regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives

Vicepresidenta de la Universitat Popular

L’hort escolar intergeneracional dona una excel·lent collita pedagògica


La Universitat Popular de València està desenvolupant un projecte d’hort escolar intergeneracional que s’ha convertit en una plataforma d’aprenentatge per a consolidar un grup d’horta estable amb cultius permanents, entre altres a l’horta de La Torre. El projecte va començar a partir d’una col·laboració amb l’IES Jordi de Sant Jordi, arran de les comunitats d’aprenentatge de les que forma part este Institut i el IES Font de Sant Lluís.

“Ceramistes al cub”, de la UP Sant Marcel·lí, al Centre Cultural Rambleta


Cartell Ceramistes al cub def

L’impuls creatiu a l’activitat de Ceràmica ens deixa per a la fi de curs una mostra que no podem perdre de vista. Del 17 al 29 de juny es pot visitar a l’Espai cultural de la Biblioteca Pública Municipal Clara Santiró i Font (Centre Cultural Rambleta) CERAMISTES al cub, una recopilació de la feina realitzada pel grup de participants de Ceràmica del centre UP Sant Marcel·lí amb la formadora Olga Fort.

 

Encontre amb Begoña Abad a la Universitat Popular


begoña-abad-1

El centre UP Rovella ha acollit, amb motiu del final de curs, una trobada amb la poeta Begoña Abad, una autora el poemari de la qual han treballat els grups d’Alfabetització i Cultura General de Sant Isidre, Rovella i Benimàmet, amb la formadora María Díaz. La trobada s’ha celebrat en el marc del programa “Paraula Obrera” organitzat per Vicent Camps i en ella les persones participants dels centres esmentats van oferir un recital del poemari “Como aprender a volar” en presència de la poeta.

Participants de l’activitat d’Alfabetització de Benimàmet van recitar “Profecia de Rafael de León”. Al voltant de 20 persones dels tres centres, participants de Cultura Gerneral i Alfabetització, han format un grup denominat “Fuegos que arden” i ha treballat des del curs anterior el poemari de Begoña Abad “Como aprender a volar”.

A més, en la trobada, les participants Amparo Codoñer i Eufrasia Rodríguez van oferir la representació de l’obra teatral d’Abad, Cenizientas, en la qual retrata amb ironia a una dona submissa en la postguerra espanyola que després de ser humiliada pel seu marit, i després de la mort d’aquest, pensa en què fer amb les seues cendres. El decorat per a la representació va estar realitzat per un alumne de Pintura i Dibuix de Rovella.

 


El saló d’actes de Rovella es va omplir de participants i seguidors i seguidores de l’obra d’Abad. També van assistir Josep Valero i Daniel Tormo, de la companyia teatral Crit.

 

LA MEDIDA DE MI MADRE

No sé si lo he dicho:
mi madre es pequeña
y tiene que ponerse de puntillas
para besarme.
Hace años yo me empinaba,
supongo, para robarle un beso.
Nos hemos pasado la vida
estirándonos y agachándonos
para buscar la medida exacta
donde podemos querernos.

Begoña Abad

Fotograleria de la inauguració de Mirades 15×15


Més de mil persones ens acompanyaeon en la inauguració de l’exposició MIRADES 15×15 de fi de curs de la Universitat Popular en el claustre gòtic del Centre del Carme. Ací teniu la fotograleria de l’acte.

“Mirades 15×15” en el Centre del Carme fins el 3 de juliol


L’exposició col·lectiva “Mirades 15×15” estarà oberta en el claustre gòtic del Centre del Carme de València del 16 de juny al 3 juliol. El mosaic està compost per més de 3000 tauletes de 15×15 cm. El detall d’un edifici històric, la perspectiva des de la finestra d’un bus, un graffiti que reivindica una rehabilitació oblidada, una bici que roda pel carrer, són alguns dels detalls que conformen el mosaic i la mirada plural sobre València, que han creat al voltant de 1000 participants de la Universitat Popular, des de 20 barris i centres diferents. Un projecte col·lectiu impulsat pels formadors i formadores de Pintura i Dibuix, professionals de les Belles Arts, que han sabut sumar pedagogia, art i participació social.

La Universitat Popular tanca el curs amb l’exposició Mirades 15×15 sobre la ciutat de València barri a barri


La Universitat Popular de València tanca el Curs 2016/17 amb una exposició col·lectiva de gran format al Centre del Carme. Sota el títol de “Mirades 15 x 15” presenta un mosaic de la ciutat de València des de cada barri, amb més de 3.200 tabletes de 15 x 15 cm que recullen les mirades distintes de més de 1000 participants de l’activitat de Pintura i Dibuix de 20 centres UP.

“Llevant la pols” als mobles antics


CARTEL JPEG “Llevant la pols” és el resultat de mesos de treballs en l’activitat de ‘Restauració de mobles’ del centre UP de Malva-Rosa, Els participants de l’activitat han restaurat o reciclat  peces de mobiliari antic de les seues famílies que s’havia deteriorat amb el pas del temps i peces adquirides que necessitaven una intervenció. A la mostra es pot veure cadires, còmodes, perxers, bastidors, marcs, bastons, llums, caixes, peces decoratives… al voltant de 50 peces recuperades mitjançant un procés d’aprenentatge de les tècniques tradicionals de restauració i reciclatge de mobles.
La mostra estarà oberta del 6 al 15 de juny a l’aula de Restauració de mobles del carrer Libertador Simón Bolívar, s/n a la Malva-Rosa. L’espai estarà obert de 10 a 12:30 i de 16 a 18:30 hores.

 

Les participants del centre UP Rovella han organitzat una visita a l’exposició per conèixer els treballs realitzats per les participants de Malva-Rosa, en una jornada que van aprofitar també per passejar per la platja i visitar Las Arenas.

 

La preinscripció per al curs 2016/17 estarà oberta fins el 30 de juny


La Universitat Popular de València ha obert el període de preinscripció a les seues activitats per al curs 2016/17. Del 6 al 30 de juny podrà formalitzar-se la preinscripció online mitjançant les webs valencia.es i universitatpopular.com. La preinscripció presencial, en formulari en paper, podrà realitzar-se a qualsevol centre UP del 20 al 30 de juny, sempre de dilluns a dijous, de 9 a 14 hores.