Escola popular d’Economia


Okonomia arrancarà el pròxim 21 de març


LAS NAVES I LA UNIVERSITAT POPULAR POSEN EN MARXA L’ESCOLA DE CIUTADANIA “PER A TRANSFORMAR VALÈNCIA”


L’Escola de Ciutadania és una experiència pilot promoguda per Las Naves i la Universitat Popular de València. Tots els pilots que es desenvoluparan -sobre economia, participació, vida saludable, mobilitat, igualtat o energia- parteixen d’una metodologia comú, l’anomenada Pedagogia de Freire o de l’Oprimit, amb la què compten les experiències vitals de les persones participants, les quals es converteixen en font de coneixement.

El regidor d’Innovació i Participació Ciutadana, Jordi Peris, explica que este projecte «té a la ciutadania com a centre absolut, com a generador d’idees, motor i factor de transformació de la nostra ciutat, tant a nivell individual com col·lectiu. Esta escola ens dóna la possibilitat de “despertar la consciència”, un canvi de mentalitat que implica la comprensió crítica de les nostres necessitats, les seues causes i conseqüències per, a partir de ahí, establir comparacions amb altres situacions i possibilitats que donen lloc a alternatives en el marc d’una acció eficaç i, com dèiem, transformadora».

El primer projecte que estrenarà esta escola serà el d’Okonomia, l’Escola Popular d’Economia i tindrà lloc a la Universitat Popular Morvedre, en la plaça Roncesvalles. Segons la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i responsable de la Universitat Popular, Isabel Lozano, “la Universitat Popular continua apostant, a través de les seues activitats, pel pensament crític, per l’empoderament de les persones i per accions formatives útils per a la ciutadania, un concepte que forma part dels objectius fundacionals d’esta institució i que hem recuperat la seua vigència amb el projecte municipal del Govern de la Nau per la Universitat Popular”.

Okonomia és un projecte que incideix en la capacitat de qualsevol persona per a decidir com organitzar la seua economia domèstica des de la llibertat, donat que vivim en una societat en la què l’economia cada vegada està més lluny del control de les persones, on els bancs manen i les famílies reben impactes d’informació econòmica d’una manera i amb un lèxic incomprensible, i on es generen necessitats fictícies que comporten por, i en ocasions provoquen situacions econòmiques difícilment superables. «Davant aquest retracte tan fidel de la crisi, l’Escola d’Okonomia pretén crear un espai de creació de coneixement col·lectiu que ens permeta comprendre què ens està passant i com respondre davant estes situacions, tractarem de saber com democratitzar l’economia domèstica de les persones», afegeix Peris.

L’Escola d’Okonomia començarà el pròxim 21 de març, i se celebrarà tots els dimarts, de 19 a 21 hores durant 13 setmanes, al centre Universitat Popular Morvedre (Plaza Roncesvalles, 8). La matrícula es podrà realitzar el 20 de març.

 

Carnestoltes a la UP


La Universitat Popular ha celebrat al llarg del mes de febrer el Carnestoltes en diferents centres de la ciutat, en col·laboració amb entitats i col·lectius socials i educatius dels barris. A Castellar els Carnestoltes han sigut una celebració intergeneracional en el qual a més de la #UPCastellar han participat el Col·legi d’Educació Infantil i Primària de Castellar-Oliveral, l’Institut Públic de l’ESO “Ravatxol” i el Col·legi d’Educació Especial “Rosa LLacer”. Una celebració amb persones de totes les edats des de 3 anys fins a 90 per a compartir cercavila pels carrers del barri, chocolatá, exhibició de batukada i gimnàstica artística en l’Institut.

En #UPTrafalgar, van preparar per grups diferents “chirigotas” i disfresses.

#IgualtatReal a la Universitat Popular


Us presentem la campanya institucional al voltant del 8 de març, Dia Internacional
de les Dones, a la que s’ha sumat la Universitat Popular de València. Enguany les activitats tindran com a lema “IgualtatREAL”.
El programa és fruit de les aportacions de diferents àrees, servicis i
regidories de ‘Ajuntament de València, amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la
Generalitat Valenciana i entitats i associacions de la nostra ciutat. Un esforç del qual estem
molt satisfetes, perquè oferix una àmplia varietat d’enfocaments i la implicació de moltes
persones i professionals.
Aquí podeu descarregar la programació de la Universitat Popular que forma part del conjunt d’un programa més ampli:
Volem visibilitzar les dones, potenciar la sensibilització de la ciutadania cap a la igualtat entre
dones i homes i la superació de rols i estereotips de gènere, ressaltant les opcions vitals i
l’apoderament de les dones. I amb això, reivindicar l’eradicació de les discriminacions en tots
els àmbits: cultural, social, polític, artístic, etc.
Trobareu la campanya als carrers de la ciutat amb cartells en suports publicitaris exteriors
(MUPIS); en cartells exposats en les Universitats Populars, Centres de Joventut, Centres
d’Activitats de Persones Majors, Biblioteques Municipals, Centres Municipals de Serveis
Socials, Centres Escolars, etc; en els tríptics del programa d’activitats com els que es pot descarregar a aquesta pàgina i
en el canal Bussi de la flota d’autobusos de l’EMT. I en unes boniques xapes, que volem que tot
el món porte a la solapa.