El resultat del sorteig de places per al curs 2018/19 de la Universitat Popular ja es pot consultar telemàticament amb la introducció de les dades del DNI de la persona interessada. La consulta telemàtica permet conéixer el resultat individual de la persona que introdueix les seues dades. Les llistes completes es troben a disposició del públic als centres de la Universitat Popular de València.
CONSULTAR RESULTAT SORTEIG 2018/19
L’enllaç que dona accés és: https://preinscripcio.universitatpopular.com/
El sistema li indicarà si la persona està admesa, i per tant té plaça i ha de matricular-se del 5 al 9 de setembre, o si pel contrari, al no obtenir plaça queda automàticament incorporada a la llista d’espera.
Cal recordar que la matrícula s’iniciarà a partir de les dos lletres que per a cada activitat han resultat seleccionades al sorteig.
Si ha conseguit plaça al sorteig, podrà matricular-se del 5 al 9 de setembre.
Les persones que no obtinguen plaça a partir del sorteig podran optar a les places disponibles segons aquest calendari:
- Si no ha aconseguit plaça al sorteig, però s’ha preinscrit en juny, podrà matricular-se del 12 al 16 de setembre en les places que queden disponibles a l’activitat i grup en què es va preinscriure.
- Si no s’ha preinscrit en juny, pot consultar les places disponibles a partir del 19 de setembre i, una vegada esgotada la llista d’espera de persones preinscrites, podrà matricular-se.
Resultat del sorteig de places Curs 2018/19
La Universitat Popular de València publica el resultat del sorteig de places per a les activitats anuals del curs 2018/19.
Cal recordar que la matrícula s’iniciarà a partir de les dos lletres que per a cada activitat han resultat seleccionades al sorteig. Als centres de la UP trobarà a partir del 25/06/18 els llistats complets resultants del sorteig. I cada persona solicitant podrà consultar a la nostra web en els pròxims dies el seu resultat individual.
Si ha conseguit plaça al sorteig, podrà matricular-se del 5 al 9 de setembre.
Les persones que no obtinguen plaça a partir del sorteig podran optar a les places disponibles segons aquest calendari:
Si no ha aconseguit plaça al sorteig, però s’ha preinscrit en juny, podrà matricular-se del 12 al 16 de setembre en les places que queden disponibles a l’activitat i grup en què es va preinscriure una vegada finalitze el primer periode de matrícula (del 5 al 9 de setembre) per a les persones agraciades al sorteig.
Si no s’ha preinscrit en juny, pot consultar les places disponibles a partir del 19 de setembre i, una vegada esgotada la llista d’espera de persones preinscrites, en cas de quedar places liures, podrà matricular-se.
Vídeo de l’acte del sorteig de places per al curso 2018/19:
En l’aplicació informàtica per a la realització del sorteig s’ha utilitzat la classe Random de la llibreria de .NET Framework per a la generació aleatòria de les lletres de cada activitat. Està funció retorna un valor aleatori que es correspon amb una lletra de la A a la Z. Es realitzaven dues trucades per a completar les dues lletres del cognom. Aquest procés es repetia per a totes les activitats, obtenint com resultat el llistat publicat, i que es pot veure en el vídeo adjunt.
La festa del retrat a #UPCabanyal
El centre de Cabanyal de la Universitat Popular de València ha realitzat una activitat a l’aire lliure que ha reunit a participants i veïnat al carrer per a pintar, dibuixar i també fer de models d’artistes plàstics i plàstiques.
La UP apropa l’aprenentatge de l’art al barri des de l’aula de Pintura i Dibuix obrint les portes i convidant a totes les persones del barri a participar en esta iniciativa creativa que s’ha celebrat a la plaça d’Osset amb motiu del final de curs 2017/18.
Transparència i Pla Estratègic de la Universitat Popular
El Pla Estratègic de la Universitat Popular de València està disponible en el portal de transparència de la UP. En este portal, la ciudadania pot trobar i consultar informació institucional, organitzativa i de planificació, informació de rellevància jurídica i patrimonial, contractació, convenis i subvencions, informació econòmica i pressupostària i informació de serveis i procediments, entre uns altres.
El Pla Estratègic de la Universitat Popular, que assenyala les línies mestres del projecte, es pot consultar i descarregar ací: DESCARREGAR PLA ESTRATÈGIC UNIVERSITAT POPULAR VALÈNCIA
L’accés al portal és: ACCÉS AL PORTAL DE TRANSPARÈNCIA UP
Una setmana dedicada a la memòria de Zaidia i el riu Turia
El centre UPMorvedre de la Universitat Popular de València ha organitzat un extens programa d’activitats amb motiu del final de curs 2017/18. Entre altres, UPMorvedre ha oferit una exposició sota el títol “Un sol riu” en Naturia, un centre d’exposicions i divulgació sobre medi ambient urbà i sostenibilitat, de l’Ajuntament de València. L’objectiu principal de les activitats ha sigut contribuir a la recuperació de la memòria personal i històrica dels barris que conformen el districte de la Zaidia, on està situat aquest centre UP.
L’exposició ha sigut una mostra dels treballs realitzats en les diferents activitats formatives que es duen a terme en la Universitat Popular de Morvedre i donen continuïtat a una labor iniciada els cursos anteriors, amb diferents exposicions en la Biblioteca Municipal de Joanot Martorell.
El programa d’activitats s’ha concebut tenint presents els objectius transversals relacionats amb el coneixement, sensibilització, conscienciació i respecte amb el medi ambient des d’una perspectiva urbana. #*UPMorvedre ha tractat de fomentar actituds i valors per a contribuir a una ciutadania compromesa en l’ús racional dels recursos i amb el desenvolupament sostenible.
En paral·lel a l’exposició de treballs s’han realitzat activitats complementàries especialment interessants com una mostra oral de treballs sota el títol “El riu sentit”, amb col·loqui i aportacions de les persones que són testimoniatge viu de la història recent del riu *Turia. En el col·loqui han exposat les seues experiències 12 participants d’activitats tan variades com: Cultura Valenciana, Formació General, Balls de Saló o Pintura i la resta d’assistents han intervingut comentant sobre vivències relacionades amb el riu.
A més la setmana ha inclòs un taller de reciclat de plàstic, desenvolupat en el centre Naturia, un Cine-forum amb la projecció de la pel·lícula “El riu que ens porta” i un taller col·lectiu de pintura a l’aire lliure inspirat en els treballs realitzats i en l’entorn actual de l’antic Turia.
D’altra banda, dins de la programació també s’han realitzat recorreguts guiats mediambientals i per a la clausura una intervenció de dansa a l’aire lliure.
El centre #UPMorvedre ha organitzat també una sessió de Dansa Inclusiva Intergeneracional, en la qual han participat alumnes i familiars de l’activitat de Gimnàstica.
La UP Sant Marcel·lí celebra “La madre que me parió”
La Universitat Popular de Sant Marcel·lí celebra la participació d’una de les seues alumnes, juntament amb altres sis dones del barri de Marchalenes, en el documental “La mare que em va parir. Quin artista!”, un projecte que ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de València, La Nau, Universitat de València i Emergents i que pretén donar a conèixer les habilitats i projectes artístics de dones del barri.
Sis dones amb una història fascinant i, sobretot, molt art.
El projecte ha sigut seleccionat en Emergents, una iniciativa que naix com a part d’un projecte d’innovació social que, amb el mateix nom, ha sigut impulsat pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. És un exemple de dinamisme cultural, una aposta per la integració i referencialidadsociocultural de grups menys visibles i consolidats. Amb aquestes ajudes es pretén canalitzar l’impuls cultural espontani que sorgeix a través dels membres de grups que no es veuen reflectits en els estàndards culturals o en les institucions.
Com assenyalen els seus promotors, en el projecte “La Mare Que Em va parir” s’ha pretès “traure a la llum les habilitats artístiques d’un nombre concret de dones que, durant la major part de la seua vida, s’han dedicat a cura de la seua família i, per tant, no han pogut desenvolupar les seues inquietuds en l’àmbit de l’art”.
El projecte ha consistit en la realització i projecció d’un documental i una exposició de les obres creades per les pròpies mares del barri de Marxalenes, de manera que es dóna a conèixer i es reconeix el valor del treball que les mares han vingut fent al llarg de la història i la tradició, recuperant llaços intergeneracionals entre les mares i els seus fills i filles.
“Amb el projecte s’ha intentat participar en l’equilibri de la balança entre la visibilitat de la dona domèstica i la dona artística, contribuint a l’apoderament de la dona i del valor social de la funció cuidadora” assenyala l’organització.
https://www.uv.es/uvweb/cultura/es/emergents-2017-proyectos-seleccionados/madre-me-pario-1286029679018/ProjecteInves.html?id=1286047518584
Poesia per a crèixer: “Deu anys de sol i edat”
Els centres UP de Sant Isidre, Sant Marcel·lí i Benimàmet acomiaden el curs amb un recital de Begoña Abad i “Deu anys de sol i edat” en el Espai sociocultural Palauet d’Aiora. Durant tot el curs la poesia ha sigut un dels eixos vertebradors de l’activitat de formació bàsica i formació general en els nostres centres.
(…)
Desobedecía cuando me hablaban de la verdad mintiendo,
cuando predicaban pero no daban trigo
y cuando me decían que obedecer era amar
pero yo ya intuía que amar era otra cosa
que agachar la cabeza para esperar el golpe.
Cuando escuchaba mi nombre
nunca dije “servidora”. (…)
#UPSantIsidre, #UPSantMarcellí i #UPBenimàmet
El resultat del sorteig de places es publicarà dilluns 25
El període de preinscripció per a les activitats anuals del curs 2018/19 de la Universitat Popular ha finalitzat. El sorteig de places es celebrarà divendres 22 de juny i els resultats del sorteig estaran disponibles als centres UP a partir del dilluns dia 25 de juny.
Les persones que no resulten agraciades al sorteig podran optar a plaça a setembre, en diferents dates segons es tracte de persones que s’han preinscrit a juny o no. Tindran prioritat les persones preinscrites a juny que no han aconseguit plaça al sorteig.
Així, si ha conseguit plaça al sorteig, podrà matricular-se del 5 al 9 de setembre.
Si no ha aconseguit plaça al sorteig, però s’ha preinscrit en juny, podrà matricular-se del 12 al 16 de setembre en les places que queden disponibles a l’activitat i grup en què es va preinscriure una vegada finalitze el primer periode de matrícula (del 5 al 9 de setembre) per a les persones agraciades al sorteig.
Si no s’ha preinscrit en juny, pot consultar les places disponibles a partir del 19 de setembre i, en cas de quedar-ne, podrà matricular-se.
Pot descarregar-se ací la programació d’activitats anuals ordenada per centres, en pdf.
Pot descarregar-se ací la programació d’activitats anuals ordenada per ACTIVITATS, en pdf.
Pot consultar ací la programació d’activitats anuals ordenada per activitats.
El calendari complet de preinscripció i matrícula és el següent:
1 juny 2018 a les 09:00h: Obertura de preinscripció
20 de juny a les 22:00 hores: tancament de preinscripció
22 de juny de 2018: sorteig de places
25 de juny de 2018: Publicació de llistes als centres UP
5 de setembre de 2018: inici de matrícula per a persones amb plaça assignada per sorteig.
Del 12 al 16 de setembre de 2018: matrícula per a persones preinscrites en juny que no han aconseguit plaça al sorteig.
A partir del 19 de setembre: matrícula oberta per a persones en llista d’espera i, en esgotar-se la llista, matrícula oberta a tot el públic en general fins esgotar places.
La UP exposa l’obra de Concha García, l’artista naif amb Paint
La Universitat Popular de València exposa, amb motiu de la setmana cultural de final de curs, les obres de Concha García Zaera, una dona de 87 anys, alumna del centre de Nou Moles de #UPValencia des de fa més de 15 anys, que s’ha convertit en enormement popular en xarxes socials -més de cent mil seguidores en Instagram- per l’interès que han ocasionat les seues pintures realitzades amb el programa Paint.
La Universitat Popular de València l’ha entrevistat amb motiu de la seua exposició en #UPNouMoles
Concha García ha sigut definida pels seus professors de dibuix i pintura com una artista naíf, un exemple a més de superació en l’adversitat i un model de resiliència. Es va aficionar a pintar amb el programa Paint en l’ordinador que li van regalar les seues filles i fill, arran d’un problema de salut important que va afectar al seu marit i que la va obligar a dedicar moltes hores cada dia a les cures i amb açò a la permanència a casa.
Malgrat l’afició de Concha García a l’oli, no va poder seguir desenvolupant aquesta pràctica perquè havia d’evitar l’ús de pintures que produïren vapors i olors molestes i perjudicials a casa. L’ús del Paint ha sigut una estratègia pròpia que li ha permès poder continuar amb la seua activitat artística adaptant-se a la seua nova situació personal.
Les seues filles li van regalar un ordinador i amb l’aprenentatge del Paint va trobar una manera de seguir realitzant l’activitat que venia desenvolupant des de feia anys, la pintura, en la Universitat Popular, d’una manera totalment nova. A través de l’ús d’aquest programa li va anar possible pintar amb materials inodors.
L’experiència ha revelat, en les seues paraules dels seus professors, “una artista naif pura”. En ella trobem, assenyala el seu professor de Pintura i Dibuix, Lalo Kubala, “el naíf més genuí i ben entès. El naíf, destaca, “té mala premsa perquè hi ha molt mal naíf, però l’obra de Concha és naíf de qualitat, obres vitals, amb una magnífica llum, una mirada i un enquadrament personal que els identifica, com ho tenien les seues obres a l’oli”.
Les seues obres són sobretot interpretacions de paisatges naturals i urbans presos de postals de viatges o imatges que li han cridat l’atenció en cartells o altres suports.
Concha García ha realitzat més de 50 obres amb Paint. Ella mateixa les puja a Instagram(https://www.instagram.com/conchagzaera/), una xarxa social en la qual compta amb més de 165.000 seguidors amb els quals interactua.
La premsa s’ha fet ressò de la seua obra en nombroses ocasions.
Concha García en la inauguració de l’exposició de la seua obra en la #UPNouMoles de la Universitat Popular de València amb el seu professor de Dibuix i Pintura Lalo Kubala i la seua professora també d’art Mª Carmen Rodrigo:
Galeria de fotos de la inauguració de l’exposición a #UPNouMoles amb companyes de classe, la seua família i la regidora d’Igualtat i Politques Inclusives de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano:
Entrevista en La Vanguardia:
Concha García en la premsa:
https://verne.elpais.com/verne/2018/03/11/articulo/1520766083_679685.html
http://www.elmundo.es/f5/comparte/2018/03/11/5aa425f1e5fdea7d298b4621.html
http://www.lasprovincias.es/sociedad/valenciana-anos-tirunfa-20180328110110-nt.html
http://valenciaextra.com/es/concha-garcia-dibujos-paint/
https://www.qmayor.com/mujer/concha-garcia-triunfa-las-redes-87-anos-pinturas-hechas-paint/
https://www.clarin.com/sociedad/conoce-abuela-87-anos-hace-cuadros-paint_0_BJZculJqz.html
Una interpretació de Paul Klee a UP La Torre
🏅Acaba el curs i podem veure el resultat de mesos d’aprenentatge. Al centre #UPLaTorre les participants de Pintura i dibuix 🎨 han realitzat un mural col·lectiu preciós entorn de l’obra de Paul Klee, amb una interpretació de la seua obra.
https://twitter.com/univ_po_pu_lar/status/1007229050216157185