La Universitat Popular de València ha rebut un reconeixement de Creu Roja València en el marc del V festival de música i dansa #GeneramosIgualdad pel seu compromís, implicació i la participació dels seus centres en el projecte “Xarxes Interculturals” d’aquesta organització humanitària. El projecte ha comptat amb el finançament de l’Ajuntament de València (Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració) i la participació de tres centres de la Universitat Popular, dependent de la regidoria de Serveis Socials.
La regidora Isabel Lozano ha subratllat la implicació de la UP en els projectes i iniciatives socials dels més de 30 barris i pobles en els quals compta amb centres i activitats.
La regidora de Serveis Socials i presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano, va recollir el reconeixement en el tancament del festival davant les prop de 500 persones que van acudir a la sala d’actes de les Escoles Sant Josep de València este cap de setmana i en el qual van actuar 16 nacionalitats diferents, entre elles el grup de Balls de Saló del centre UP Algirós de la Universitat Popular.
Lozano va assenyalar en la seua intervenció que “la desigualtat només pot combatre’s amb èxit des de la col·laboració i els projectes compartits. No és possible afrontar els reptes socials des de l’individualisme i la segregació. Millorar la vida de les persones és un repte i una responsabilitat col·lectiva”. La regidora va agrair a Creu Roja el reconeixement atorgat a la Universitat Popular i va destacar que UP València col·labora estretament amb Creu Roja i participa en el seu programa Intercultural com a entitat arrelada en els barris de la ciutat, ja que compta amb més de 30 centres i treballa des de la proximitat a la ciutadania. Participar en projectes com l’Intercultural de Creu Roja, afig la regidora, permet a UP València obrir portes al coneixement d’altres cultures i facilitar la convivència a la nostra ciutat.
La Universitat Popular col·labora estretament amb nombroses organitzacions socials i institucions culturals a través de l’impuls, acolliment i implicació en projectes amb objectius socials i de participació ciutadana.
El V Festival Intercultural de dansa i música “Generem Igualtat” està organitzat per Creu Roja València com a colofó a un programa de tallers, formacions i activitats de caràcter intercultural que s’han desenvolupat al llarg del curs, entre altres, en els centres UP de Algirós, Russafa i Palauet d’Aiora. En la pròxima edició s’incorporarà el centre UP Malva-rosa.
Les activitats celebrades en aquests centres han estat centrades en la gastronomia i el ball com a mitjà per a facilitar el coneixement d’altres cultures així com el teixit de xarxes de suport i convivència i impulsar la inclusió social de la població migrant a través de les associacions interculturals. L’objectiu és fomentar un model d’inclusió social a partir d’una ciutadania corresponsable, activa i intercultural que promoga valors, actituds i comportaments de respecte, tolerància i convivència amb totes les cultures.
En la seua V edició aquest festival solidari ha estat dedicat a l’atenció a la salut mental i la interculturalitat i en ell han participat més de 20 organitzacions de 16 nacionalitats entre elles Algèria, Nigèria, República Dominicana, Colòmbia, Mèxic, Veneçuela, la Xina, Xile, Bolívia, el Perú, Rússia, Hondures, l’Equador, Costa Rica, Filipines, Paraguai i Espanya, amb actuacions i una exposició de taules informatives.
El curs 2021/22 la Universitat Popular ofereix en la seua xarxa de més 30 centres una programació de 39 activitats de cicle llarg que se sumaran pròximament a l’oferta d’activitats de curta duració del seu programa Coordenades. A més, la Universitat Popular és una de les majors agents culturals de la ciutat amb la gestió de més de 50.000 assistències per curs a recursos culturals pròxims com a museus, teatres, conferencies, cinema i altres activitats culturals. S’ha convertit en una de les institucions que més persones mobilitza des dels barris cap als recursos culturals de la ciutat.
Arranca el curs 2021/22 amb classes presencials i aforaments ampliats
Esta setmana ha arrancat el curs 2021/22 en els centres UP després d’un llarg període de limitacions per la pandèmia. La Universitat Popular recupera la presencialitat de les classes, les dues sessions a la setmana (durant pandèmia van ser reduïdes a una sessió setmanal per grup per a poder donar servei a major nombre de persones) i aforaments ampliats a mesura que les autoritats sanitàries alcen restriccions.
La programació d’aquest curs compta amb 39 activitats diferents, entre elles algunes noves com a ‘Filosofia pràctica per a la vida moderna’ i “Literatura per a l’estimulació cognitiva”, i altres ja programades en cursos anteriors com a Comunicació, Formació Bàsica i General, Gimnàstica, Ioga, Valencià, Inglés, Pintura i Dibuix, Música-Guitarra clàssica, Fotografia, Ceràmica, Teatre, Dansa, Inglés per a viatjar i Informàtica, entre altres. Totes les activitats es poden consultar ací: https://universitatpopular.com/va/actividades-de-ciclo-largo-2021-2022/
Ampliació d’aforament i noves places
A mesura que les autoritats competents alcen les restriccions sanitàries s’ampliarà de nou els aforaments de les aules i les noves places estaran disponibles en la plataforma de matrícula: https://matricula.universitatpopular.com
També es publicarà pròximament l’oferta d’activitats de diferent format dins del programa “Coordenades. Portes obertes”.
La Universitat Popular de València compta amb 31 centres a diferents barris del nucli urbà i als pobles de la ciutat de València. La seua programació d’activitats està dirigida a les persones majors de 18 anys i contempla propostes de les árees de cultura general, arts plàstiques, arts escèniques, expressió corporal i activitat física, ball, anglés, valencià, comunicació i espanyol per a persones estrangeres, entre altres.
A més, la Universitat Popular de València impulsa un programa d’activitats socioculturals per a les persones matriculades als seus centres, que mobilitza cada curs més de 50.000 assistències a recursos culturals de la ciutat com museus, cinema, teatre, recorreguts d’interés històric i cultural, així com activitats en col·laboració amb nombroses entitats i institucions socioculturals de la ciutat.