Resultat del sorteig de places per al curs 2023/24


Les persones que obtinguen plaça en el sorteig rebran un avís per sms (just abans de l’inici de matrícula el 5 de setembre).

Les persones que no obtinguen plaça en el sorteig han d’esperar que transcórrega el primer període de matrícula, al setembre, per a conéixer les places que queden lliures després d’aquest procés.

Una vegada finalitzat el primer període de matrícula, s’assignarà les següents places lliures a les persones que hagen quedat en llista d’espera i podran matricular-se del 14 al 18/09/23.

Una vegada esgotades les llistes d’espera o per a les activitats que no tinguen llista d’espera, les places disponibles quedaran oferides en la plataforma de matrícula perquè qualsevol persona interessada puga matricular-se en elles (des del 21/9/23).

Descarregar el resultat del sorteig 23/24 en pdf

Les persones que han sol·licitat plaça atenent a les ‘Condicions especials’ de Mobilitat reduïda i Cuidadores no professionals rebran la informació sobre la seua acceptació el dia 12 de juliol. Les persones que no hagen sigut acceptades en esta reserva especial de plaça s’ajustaran al resultat del sorteig general.


CALENDARI:

MATRÍCULA (primer període, per als qui obtinguen plaça en el sorteig): del 05 de setembre  (a les 10 h) a l’11 de setembre de 2023 (a les 20h).

MATRICULA PER A LLISTA D’ESPERA: del 14 de setembre (a les 10h) al 18 de setembre de 2023 (a les 20h).

MATRÍCULA OBERTA PER A PLACES DISPONIBLES: des del 21 de setembre de 2023 a les 10h fins a completar grups.

INICI DE CLASSES: 27 de setembre de 2023


L’avantguarda del disseny gràfic, els feliços anys 80 en #UPMalvaRosa


El centre de la Universitat Popular de la Malva-rosa acull del 14 al 21 de juny una mostra de cartells de l’avantguarda valenciana del disseny gràfic dels anys 80, centrada en l’anomenada “Ruta del bakalao”, amb obres dissenyades per Paco Bascuñán i Quique Company. La mostra, que ha passat per les sales de l’IVAM i del MUVIM, pot visitar-se en el centre UP La Malva-rosa en horari de 10 a 19 hores, de dilluns a dijous.

A.C.T.V., acrònim de “Activitats Culturals Termes Victoria”, va ser un emblemàtic club de música electrònica i videoart situat en el mític edifici Termes Victoria, en el Passeig Marítim de València. Dissenyat per Julio Andújar en 1986, A.C.T.V. es va destacar com un dels destins més populars de la vida nocturna valenciana, deixant empremta en la història cultural de la ciutat.  A.C.T.V. es va convertir en un símbol de la Ruta del Bakalao, un moviment cultural i musical que va transcendir els límits de les discoteques. Va ser una subcultura juvenil que no sols s’enfocava en la música i el ball, sinó també en la forma de vida i la identitat d’una generació. El club de música va ser un lloc de trobada i connexió per a tots aquells que se submergien en aquesta cultura, incloent-hi artistes, polítics i altres persones referents a nivell nacional d’aquella època.

Este temple de l’electrònica no sols va anar només la mare de les discoteques, sinó que va ser el referent icònic per excel·lència quant a disseny gràfic. Les seues influències clarament industrials i futuristes van posicionar a nivell artístic els cartells, fulls de mà, fanzines i tot el marxandatge. El seu cèlebre logo va ser creat per Paco Bascuñán i la seua mítica cartelleria va ser obra de Quique Company; dos dels dissenyadors gràfics valencians més reconeguts.

Els cartells de A.C.T.V han sigut exhibits al llarg dels anys en prestigioses institucions culturals com l’IVAM (Institut Valencià d’Art Modern) i el MUVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat) en diverses ocasions.  A.C.T.V. forma part també del llibre “RUTA GRÀFICA” i la seua història pot conéixer-se també a través de la sèrie, estrenada a la fi de 2022,  “LA RUTA” inspirada en la història i l’atmosfera de la Ruta del Bakalao.

 

Rissosfera: connexions per a la vida. Exposició en La Rambleta.


La rissosfera és la zona del sòl pròxima a les arrels de les plantes on es desenvolupa la vida microbiana i també el tema que ha centrat el treball de totes les activitats de l’àmbit de les arts plàstiques del centre UP Jesús aquest curs 22/23. El resultat és ‘Rissosfera’, una mostra multidisciplinària, d’escultura, pintura i instal·lació,  que ofereix una mirada diversa i única a les arrels i la vida microbiana, on les connexions són l’element fonamental. Composta per prop de 200 obres, aquesta exposició s’endinsa en la terra per a mostrar un complex món subterrani d’increïble bellesa, on allò oculte es mostra a la llum per a descobrir un entramat dinàmic i variable en constant moviment. 

L’exposició pot visitar-se a la Biblioteca municipal Clara Santiró i Font del centre cultural La Rambleta fins al 30 de juny de 2023.

La rissosfera està composta per sòl, arrels, microorganismes amb diverses funcions, nutrients, substàncies orgàniques i aigua. En aquesta regió edàfica interactuen les arrels de les plantes amb el sòl i els seus microorganismes, la qual cosa en conseqüència reporta beneficis per a les plantes, millora la fertilitat del sòl i afavoreix la degradació de substàncies químiques tòxiques.  Tots aquests elements i processos són els que han guiat i nodrit el procés de creació que les persones participants de Dibuix i Pintura, Artesania i Ceràmica d’aquest centre UP han desenvolupat a les seues aules. L’objectiu: abstraure l’essència i encuriosir per a observar l’entorn des d’un altre lloc buscant maneres diferents de representar aqueixa visió fragmentada, on l’important és el procés, el recorregut realitzat des de la primera idea fins a l’última.

 

 

#UPValència participa en un fòrum sobre educación inclusiva, equitativa i de qualitat


La Universitat Popular de València ha participat en el fòrum de debat de Levante-EMV i Caixa Popular sobre la necessitat d’una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. La direcció de la Universitat Popular ha compartit taula amb representants de la Universitat, l’àmbit empresarial i l’educació pública, per a exposar les iniciatives de #UPValència en relació amb la temàtica del fòrum.

La taula de debat ha sigut moderada per Silvia Tomás, directora de Relacions Institucionals de Premsa Ibèrica a València, amb la participació de Nuria Jiménez, directora de l’Àrea de Persones de Caixa Popular; Nacho Pastor, director de la Universitat Popular de València; Elena Burriel i Paz Sancho, professores de l’IES Sant Vicent Ferrer, acompanyades per les alumnes de segon de Batxillerat i ambaixadores dels ODS en el seu institut, Irene i Aitana Mas.