Programa d’activitats socioculturals obertes d’UPValència


La Universitat Popular de València impulsa cada curs un extens programa d’activitats socioculturals, projectes d’innovació cultural i artística i programes en col·laboració amb entitats de caràcter local, estatal i internacional, a través del seu projecte de Gestió Cultural i dels seus centres.

Una part d’estes activitats està dirigida a les persones matriculades en els seus centres, però també s’ofereix un programa obert a la participació de persones no matriculades.

Activitats obertes, de lliure accés (també pot consultar esta informació presencialment en els centres de la Universitat Popular):

📆 DEL 2 DE NOVEMBRE 2023 AL 15 DE FEBRER 2024 |📍 Centres UP Palauet d’Aiora (C/ Santos Justo y Pastor, 98) i UP Ribes espai sociocultural (Parque Central. Nave 2. C/ Filipinas, frente al número 23):

II edició del programa formatiu “LA NOSTRA DIETA, EL NOSTRE PLANETA”. Onze tallers pràctics i gratuïts que es desenvoluparan de novembre 2023 a febrer 2024 amb l’objectiu de promoure una dieta més saludable, sostenible i justa facilitant la formació de la ciutadania en este àmbit. El programa és una iniciativa de l’ONG Justícia Alimentària, amb el finançament de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i de la Conselleria d’Agricultura.  Promou l’aprenentatge sobre com mengem, ingredients nocius, etiquetatge i publicitat, impactes ambientals de la producció i el consum d’aliments, disseny de menús saludables i sostenibles, el potencial de les iniciatives comunitàries i veïnals i l’agroecologia, entre altres continguts.

Inscripció obligatòria i gratuïta: ACÍ.


📆 DE SETEMBRE DE 2023 A JUNY  DE 2024 |📍 Centre UP La Saïdia (Plaça Roncesvalles, 8. Tel. 963 476 048)

CLUB DE LECTURA. Sessions una vegada al mes, el tercer dimecres de mes. De 9.30 a 11.00 hores


Nous tallers gratuïts per a una dieta més saludable i sostenible


La Universitat Popular de València obri la inscripció per a la segona edició del programa formatiu “La nostra dieta, el nostre planeta” amb una oferta d’onze tallers pràctics i gratuïts que es desenvoluparan de novembre a febrer en els centres UP Ribes Espai Sociocultural i UP Palauet d’Aiora.

Es tracta de promoure una dieta més saludable, sostenible i justa facilitant la formació de la ciutadania en este àmbit a través dels centres de la Universitat Popular.

El programa és una iniciativa de l’ONG Justícia Alimentària, amb el finançament de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i de la Conselleria d’Agricultura.  Promou l’aprenentatge sobre com mengem, ingredients nocius, etiquetatge i publicitat, impactes ambientals de la producció i el consum d’aliments, disseny de menús saludables i sostenibles, el potencial de les iniciatives comunitàries i veïnals i l’agroecologia, entre altres continguts.

Calendari:

Classes teòriques i pràctiques, visites i taller de cuina

La metodologia es basa en sessions teòriques i pràctiques, dins i fora de les aules de la Universitat Popular, visites guiades a l’horta i a un obrador de pa agroecològic i un taller de cuina enfocat en la preparació d’aliments de temporada i de proximitat.

En la primera edició de “La nostra dieta, el nostre planeta” van participar més de 70 persones i com a resultat es van crear dues comunitats d’aprenentatge amb més de 50 persones interessades a aprofundir i continuar formant-se en alimentació conscient i en la transició ecosocial.

La inscripció ha de fer-se a través d’este FORMULARI. La primera sessió serà el 2 de novembre en UP Ribes Espai Sociocultural i el cicle finalitzarà el 15 de febrer en este mateix centre. Totes les sessions es repetiran en els dos centres de la UP que acullen la iniciativa.

Justícia Alimentària és una associació amb més de 30 anys de vida que promou l’educació i la mobilització per a un model alimentari saludable, sostenible i just des de la cooperació. A més promou el dret a l’alimentació adequada, nutritiva i sostenible de totes les persones, especialment dels col·lectius més vulnerables.

📧 Tens preguntes o prefereixes inscriure’t per correu electrònic? Escriu a [email protected].

Més informació: https://justiciaalimentaria.org/actualidad/nuestradieta-2/

#AlimentaciónSostenible #JusticiaAlimentaria #DietaSaludable #UPSaludable

La Universitat Popular oferix més de 500 places en els nous tallers del programa Coordenades


La Universitat Popular (UP) ha obert la matrícula per a accedir a 526 places oferides per a participar en huit noves propostes del Programa Coordenades. Estos tallers de format curt, que completen la programació d’activitats de cicle llarg, es desenvoluparen, en diferents dates, entre octubre i desembre, en 20 centres UP en diferents barris i pobles de la ciutat.

La regidora de Benestar Social i responsable de la Universitat Popular, Marta Torrado, ha explicat que “este programa permet ampliar les possibilitats d’accés als centres de la UP i incorporar-hi persones amb necessitats formatives o de socialització que s’adapten millor a un format de taller més curt i de temàtiques diferents de l’oferta d’activitats de cicle llarg”.

La major part dels tallers programats són gratuïts i es duran a terme en 4 sessions. Encara que també n’hi ha amb una matrícula de 20 euros i amb una duració que oscil·la entre les 10 i 14 sessions.

Els tallers per a este trimestre estan enfocats especialment a l’alfabetització digital, com és el cas de “Com relacionar-se digitalment amb l’Ajuntament de València”, “Compres i formes de pagament per Internet amb seguretat”, “Genera el teu certificat digital”, “Introducció a Whatsapp” i “Ús bàsic del mòbil des de 0,0 (Telèfon intel·ligent)”. A més s’oferix un taller de “Repàs de valencià”, “Iniciació al cant coral” i “Tècniques de teatre aplicades a la intel·ligència emocional”.

Al llarg del curs la Universitat Popular oferix diferents edicions del programa Coordenades amb nous títols i oportunitats de participació. Concretament, en este trimestre, 47 grups podran participar d’estos  tallers que s’impartiran, en horaris a triar de matins o vesprades, en els centres de: Algirós, Benicalap Espai Sociocultural, Benimàmet-Beniferri, Benimaclet, Castellar-l’Oliveral, Camins al Grau, Ciutat Vella, El Cabanyal, El Palmar, Els Orriols, La Saïdia, La Malva-rosa, Na Rovella, Palauet d’Aiora, Jesús, Marxalenes, Massarrojos, Russafa, Nou Moles, Sant Isidre.

A més, la UP ha obert la matrícula per a dos cursos monogràfics gratuïts d’Artesania en el centre UP Benimàmet-Beniferri, i de Dibuix i Pintura en els centres UP Benimàmet-Beniferri i La Torre. Estos també es desenvoluparan d’octubre a desembre.

La inscripció, necessària també per als tallers gratuïts, es pot realitzar en la web matrícula.universitatpopular.com