La Universitat Popular aprova el seu primer Pla Estratègic


 

La Universitat Popular de València ha aprovat en Junta Rectora el primer Pla Estratègic del organisme autònom municipal, que acaba de celebrar el seu 115 aniversari. El Pla para especial atenció a donar suport als valors diferencials d’este projecte municipal d’educació no reglada, animació sociocultural i participació social, un conjunt de metodologies i pràctiques pròpies i singulars que l’han convertit en un dels recursos municipals més demandats i que més volum de persones mobilitza als barris i en relació als recursos culturals de la ciutat.

 

El Pla Estratègic es contempla com una eina per a impulsar la Universitat Popular com a motor de la participació sociocultural en els barris de la ciutat de València, un espai de creixement personal i social intergeneracional, en el que es facilite l’educació i la formació al llarg de tota la vida, la divulgació cultural, patrimonial i ambiental, la inclusió social i la igualtat.

 

Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i presidenta de la Universitat Popular de València, ha afirmat que “és la primera vegada que la Universitat Popular disposa d’un pla estratègic, que parteix de la voluntat de modernitzar i dotar de ferramentes a este organisme per aconseguir els seus objectius. Era important comptar amb un plantejament estratègic com a metodologia de treball habitual, propi de les institucions públiques modernes”.

 

La Universitat Popular, assenyala Lozano, “és un patrimoni valuós de la ciutat de València que volem cuidar, fer créixer i impulsar”. L’objectiu del pla és facilitar que la UP puga adaptarse als canvis socials sense perdre la seua identitat i singularitat perquè este projecte municipal “té identitat pròpia”.

 

DIFERENCIAR-SE DE LES ESCOLES D’ADULTS

El Pla, a més d’impulsar el caràcter educatiu com a metodologia de la UP “salvaguarda el caràcter diferenciador de la Universitat Popular respecte a altres iniciatives com l’Escola per a Adults, una acadèmia de ball o un gimnàs, amb la intenció de salvaguardar la continuïtat de la UP, un aspecte que des del Govern de la Nau considerem cabdal”, ha apuntat lozano.

A més, el Pla també inclou aportacions realitzades pels diferents grups municipals i membres de la seua Junta Rectora, entre les quals es troba una representació del personal i també de la ciutadania i persones usàries amb la presència de la Federació d’Associacions de Veins de València.

“Els principis que inspiren el pla són la transparència i l’evaluació del servici que es presta, la coordinació, l’eficàcia i l’eficiència com a principis d’actuació, la seua identitat com un recurs únic i valuós que aporta valor públic i l’obertura a la ciutadania modernitzant la institució i actualitzant-la”, ha conclós Lozano.