Les #DonesUP presenten la campanya audiovisual ‘Ecocinear’ d’alimentació sostenible


 

LES DONES DE LA UNIVERSITAT POPULAR DE VALÈNCIA PROTAGONITZEN LA CAMPANYA AUDIOVISUAL ‘ECOCINEAR’ SOBRE ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

Les alumnes han participat en el procés de producció i el guió de 5 píndoles i 25 micropeces realitzades per #SusanaRey per a difondre en xarxes socials

OBERTA INSCRIPCIÓ PER A LA II EDICIÓ!

La Universitat Popular de València presenta una campanya audiovisual sobre alimentació sostenible protagonitzada i realitzada per les dones del centre UP de Morvedre.

La campanya forma part del programa de sostenibilitat de la UP, encetat arran de la capitalitat mundial de la ciutat de València i és fruit del taller ‘Ecocinear’ desenvolupat per reconéixer els sabers i les pràctiques sostenibles a la cuina, que formen part de la cultura popular i que han sigut transmeses de generació en generació al nostre entorn.

 La campanya es composa de 5 píndoles i 25 micropeces, realitzades per l’especialista Susana Rey, protagonitzades per les alumnes, per a difondre en xarxes socials. Són peces divertides i aclaridores sobre conceptes teòrics clau de l’alimentació sostenible, lligats a pràctiques quotidianes i coneixements populars.

Amb aquesta iniciativa recuperem i reconeixem l’herència de la cultura popular que hem rebut de les generacions que ens van precedir, especialment de les dones, i que ha contribuït a una alimentació sostenible i saludable i la convertim en materials audiovisuals per a la seua divulgació. Amb açò, construim un pont per a la transferència de coneixement informal entre generacions alhora que impulsem l’aprenentatge a partir de les experiències de les dones participants.

Les dones de la Universitat Popular han participat tant en l’elaboració del guió com en el càsting i la producció audiovisual. Els vídeos s’han preparat en el taller ‘Ecocinear’, en el que s’ha desenvolupat primer un procés d’aprenentatge teòric sobre alimentació sostenible, aprofundint en idees com el kilòmetre zero, la petjada de carbono, els productes de proximitat, l’agricultura ecològica o el reciclatge. Després s’han encetat dinàmiques participatives d’intercanvi de coneixements i de pràctiques propies per part de les assistents així com l’experiència d’aprendre a explicar el resultat mitjançant el llenguatge audiovisual i la pròpia intervenció de l’alumnat en la gravació d’imatge i sò i davant de la càmera. El treball de realització inclou disseny gràfic, fotomuntatge en imatge en moviment, lletra i música original, slogan i proposta de #hashtags.

Els vídeos es difondran per les xarxes socials a partir de la seua presentació oficial i estaran a lliure disposició en la web www.universitatpopular.com i el canal de youtube de la Universitat Popular de València.

El pròxim 23 d’octubre començarà una nova edició del taller ‘Ecocinear’ al centre UP Aiora, ubicat al Palauet d’Aiora. La matrícula està oberta fins a completar aforament i és gratuïta. El taller està impartit de nou per Susana Rey, doctora en Belles Arts, guionista i realitzadora audiovisual, amb vuit premis nacionals i internacionals en creació audiovisual.

INSCRIPCIÓ: #UPAiora Palauet d’Aiora. C/ Sants Just i Pastor, 96 CP 46022 València Tel. 96 7737005