Més de 2000 persones de la #UPValència han participat durant l’últim any en el projecte de la Fundació Vicente Ferrer “Un món, 17 reptes. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l’Índia rural” juntament amb les 5 universitats públiques valencianes. La fundació acaba de publicar el seu informe de resultats i el balanç d’un projecte l’objectiu del qual ha sigut fomentar la implicació i el compromís ciutadà en iniciatives solidàries a través de propostes de sensibilització i formació donant a conéixer l’Agenda 2030 i els ODS, acostant una realitat concreta, la de l’Índia rural.
Descarregar informe de resultats en pdf
La Universitat Popular de València ha participat a través dels centres UP de Rovella, Aiora, SantMarcel·lí, La Torre, Russafa i Orriols. La fundació valora positivament l’àmpla participació de més de 2000 persones dels centres UP i conclou que “Les seus de la Universitat Popular són espais de socialització i de gran potencial en la generació de valors humans i solidaris, amb repercussió en l’entorn familiar de les persones que acudeixen a les classes i participen en activitats com les d’aquest projecte”.
El projecte de sensibilització ha sigut cofinançat per la Generalitat Valenciana i dut a terme per la Fundació Vicente Ferrer des de gener de 2018 a febrer de 2019 en les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana i en sis seus de la Universitat Popular de València. Dirigit al públic adult i universitari, les activitats exposaven el treball de la Fundació a l’Índia com a exemple per a comprendre la importància dels compromisos adquirits a nivell mundial a través de l’Agenda 2030, la interrelació entre tots ells, l’impacte global que tenen les accions orientades a la seua consecució i la necessitat d’actuar des de tots els àmbits, tant individuals com institucionals, socials i econòmics, per a aconseguir una societat global sostenible, justa i pacífica.