La Universitat Popular de València ha realitzat una enquesta en els seus centres, per tal d’analitzar diferents indicadors respecte del servici oferit a la ciutadania, i els resultats assenyalen un elevat índex de satisfacció de les persones usuàries, en concret un 63’8% indica «Molt Alta satisfacció» i un 28’1% «Alta satisfacció».
L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que «considerem imprescindible oferir a les persones usuàries la possibilitat d’avaluar el servici que la Universitat Popular els presta, així com tindre en compte els resultats per tal de avançar en un servici públic que done resposta a les necessitats i expectatives de la ciutadania». L’objectiu de l’enquesta «és el de conéixer com més millor la valoració que les persones usuàries de la UP fan de les activitats i tots els aspectes que hi ha vinculats, com les instal·lacions o les motivacions per a matricular-s’hi, per a millorar este servici públic».
La principal motivació és aprendre, ‘culturitzar-se’ i un ús constructiu del temps lliure
L’enquesta s’ha realitzat sobre una mostra de 356 persones usuàries entre 18 i més de 71 anys de diferents centres de la Universitat Popular. Entre les conclusions obtingudes cal assenyalar, a més de l’alta satisfacció, el fet que un 84% de les persones enquestades han conegut la Universitat Popular per persones properes, amistats o el mateix centre UP del seu barri. Es confirma així la UP com un «servici arrelat als barris i la tendència de la ciutadania a fer ús dels recursos de major proximitat territorial».
L’enquesta també ha oferit la possibilitat de realitzar suggeriments de millora. Un 32% de les persones enquestades han realitzat aportacions, en primer lloc (45% dels suggeriments) en relació amb l’ampliació de l’oferta formativa i en segon lloc (un 24% dels suggeriments) en relació amb les millores en les instal·lacions. No hi ha indicacions significatives en relació amb el funcionament de la UP ni respecte a l’orientació del projecte.
D’altra banda, cal destacar que en relació amb la motivació per a matricular-s’hi, un 43% indica «aprendre i culturitzar-se» i un 24% «un ús constructiu del temps lliure» davant la socialització, motius de salut o de promoció laboral.
Els resultats de l’enquesta confirmen les conclusions del Baròmetre municipal d’opinió ciutadana corresponent al mes de febrer de 2019, en relació amb l’oferta cultural, educativa i de formació, en el qual la Universitat Popular de València va obtindre un 8’5 de puntuació sobre 10 i la ciutadania va situar este recurs com el segon més valorat de l’oferta municipal (www.valencia.es/estadistica).