La Universitat Popular (UP), en col·laboració amb l’organització Justícia Alimentaria, ha organitzat un cicle de tallers gratuïts sobre alimentació saludable i sostenible obert a la ciutadania. La iniciativa consistix en 11 sessions formatives d’hora i mitja de duració i es realitzaran en els centres UP Ribes Espai Sociocultural i UP Palauet d’Aiora Espai Sociocultural fins el 25 de gener de 2023.
Els tallers, segons ha afirmat la presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano, “formen part de l’eix de treball que la UP està desenvolupant des de fa anys en relació a una alimentació saludable i sostenible, a la millora dels hàbits alimentaris i a la reducció de l’impacte dels hàbits quotidians en el medi ambient”. A més, se suma “a l’ampli programa que desenvolupa la Universitat Popular d’iniciatives en col·laboració amb altres organitzacions sense ànim de lucre”.
Les sessions es desenvolupen fins el pròxim 25 de gener
El cicle està orientat a fomentar una visió més crítica sobre la forma en què ens alimentem i a buscar alternatives conjuntes en favor d’un sistema alimentari més just, saludable i sostenible. Així, els tallers pretenen fomentar la formació i reflexió sobre el sistema agroalimentari actual i promoure pautes de consum que impulsen un model alimentari basat en relacions més justes, en la proximitat, en aliments de temporada, l’agroecologia i altres pautes que ajuden a portar una dieta més saludable i compromesa amb el planeta.
La inscripció en els tallers ―es pot triar entre els centres UP Ribes i UP Aiora― és gratuïta i inclou un taller de cuina per a aprendre des de la pràctica de com canviar la dieta fins a una visita per viure una experiència agroecològica per a conèixer el treball de les persones productores de l’horta de València.
Justícia Alimentaria és una associació amb més de 30 anys d’experiència, que promou un model alimentari alternatiu des de la cooperació, l’educació i la mobilització. Promou el dret a una alimentació adequada, nutritiva i sostenible de totes les persones, especialment dels col·lectius més vulnerables.
El cicle de tallers forma part del projecte “Les llavors del canvi” de Justícia Alimentaria en col·laboració amb la Universitat Popular, que compta amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.
Des de l’organització Justícia Alimentaria assenyalen que “l’alimentació és una ferramenta imprescindible per a lluitar contra el canvi climàtic i, tot i que calen importants canvis mitjançant el desenvolupament de polítiques alimentàries i canvis estructurals, també és necessari aprendre bones pràctiques i ser conscients del paper que pot tindre cada persona per a promoure estos canvis”.
La inscripció als tallers es pot fer a través de l’adreça de correu electrònic [email protected].Tota la informació sobre el cicle formatiu està disponible en la pàgina web https://justiciaalimentaria.org/.