El centre #UPNaRovella ha reunit en un recital poètic a participants de diferents nacionalitats per a oferir la lectura del poema d’Imma Máñez, “Totes les meues dones” (guanyador de el XX Certamen de poesia Marc Granell Vila d’Almussafes) en 7 llengües: valencià, romanés, portugués, rus, coreà, tagal i interpretat en llengua de signes. L’activitat, que va comptar amb la participació de l’autora del poemari, es va realitzar amb motiu del 120 aniversari de la Universitat Popular de València, sota el títol “Passaport per al futur”.
El poema “Totes les meues dones” ha sigut recitat per Fernanda Ramos Montesinos en valencià, Aina Stoica en romanés, Aleksandr Podgainov en rus, Yeonhwa Park en coreà, Paul Sntiago en tagal (Filipines), Greice de Toledo Nogueira en portugués i interpretat també en llengua de signes per les intèrprets professionals Nani i Milena.
Entre els objectius de l’activitat es troba el mostrar com la Universitat Popular ha evolucionat, entre altres facetes, amb la incorporació de persones molt joves, persones provinents de molt diversos orígens i diferents llengües i necessitats i inquietuds molt més diverses. Aquesta evolució es concep com un assoliment d’aquesta institució municipal entre els objectius de la qual es troba aproximar la cultura a totes les persones, contribuir a una ciutadania crítica i participativa a partir del coneixement sobre l’entorn i l’adquisició de recursos per a la comprensió d’un món més complex, afavorir la inclusió, la trobada i la construcció de barri a partir de la socialització.
El recital s’ha preparat amb setmanes d’antelació en el centre, primerament amb l’aproximació al poema d’Imma Máñez des de diferents propostes metodològiques. El text del poema es va traslladar a un panell confeccionat per l’alumnat d’aquest centre i presideix l’entrada de les instal·lacions de UP Na Rovella de manera que s’ha compartit amb totes les persones que freqüenten les seues aules i activitats.
El recital en 7 llengües, a càrrec de persones de diferents procedències però també de diferents edats i inquietuds dona compte de la diversitat que la Universitat Popular de València acull i estimula per a treballar, aprendre i participar col·lectivament entorn de la cultura i la construcció de ciutadania.
Escolta el recital en tres vídeos:
IMMA MÁÑEZ ALBERT (Catarroja, 1959) treballa com a docent al Collegi Sant Marcellí de València des de fa 31 anys. S’estima la poesia des de fa molts anys. Ha escrit des de jove sobretot en moments especials i significatius de la seua història personal. Continuar creixent en eixa estima. És coautora, amb Maria Montes, del poemari Versos, somnis, barri escrit com a homenatge, en el seu quarantè aniversari, a l’associació de veïnes i veïns del barri de Sant Marcellí per la seua tasca solidària amb el veïnat durant tot aquest temps. En la seua faceta de rapsoda i divulgadora oral de la seua poesia i de la d’altres poetes, ha participat en una sèrie de recitals titulats Gloria Fuertes i altres dones fortes, dedicats a recordar l’obra d’aquesta poeta en el centenari del seu naixement. (Font: informació biogràfica que publica Edicions 96)