Al llarg de la història ha habut milers de dones que han fet sacrificis i aportacions valuossísimes per avançar en drets i benestar, i estem treballant per treure-les a la llum. A Margarida Borràs la varen penjar el 1460 per la seua identitat sexual; Manuela Solís i Claràs fou la primera dona que es va llicenciar en Medicina a la Universitat de València, al 1862. ROSTRES: TALLER DE TRANSFERÈNCIES, és el treball d’investigació i art que ha desenvolupat el centre de Ciutat Vella de la Universitat Popular amb motiu del 8 de març i que podrem vore a una exposició a partir del dia 3 al centre UP i a les façanes de locals col·laboradors del barri. La mostra ens recorda el paper de dones del passat, el present i el futur a la Comunitat Valenciana. Els seus rostres seran transferits des de diferents formats a cartells A3, en el taller de transferències que es realitzarà dijous 3 de març al centre UP. A més de Margarida Borràs -1460- i Manuela Solís i Claràs -1862-, vorem:
- Concepción Aleixandre -1862-, mestra, metge, ginecòloga, inventora i científica.
- Matilde Salvador -1918-, Compositora i pintora valenciana.
- Isabel de Villena -1430- religiosa i primera escriptora coneguda en llengua valenciana.
- Olimpia Arocena Torres -1902- primera dona professora de la Universitat de València.
- Margarida Masip -1579-, primera pintora documentada en València, filla del pintor renacentista Juan de Juanes.
- Pilar Boch Monforte -1930-, Tinent d’Alcaldia del primer ajuntament democràtic de València.
- Pilar Mateo Herrero, doctora en Cièncias Químiques per la facultat de Química de València i membre del Consejo de Investigaciones Científicas (CSIC).
- Ana Lluch Hernández -1949-, científica e investigadora, és una de les especialistes més prestigioses en càncer de mama del país.
- Carmen Amoraga -1969-, periodista, política i escriptora.
- Carmen Calvo -1950-, artista conceptual, destaca por su aportación al arte contemporáneo.
- Concha Montaner -1981-, atleta valenciana.
- Rosana Pastor -1960-, actriu i diputada.
Es tracta de conmemorar la lluita de les dones per la seua participació en la societat i per al seu desenvolupament íntegre com persones, donar a conéixer la identitat de dones il·lustres de la Comunitat Valenciana en tots els àmbits, reflexionar sobre la situació de la dona en la societat actual i el seu futur, compartir coneixements i gaudir de l’aprenentatge.